Дан природних наука

Сваке године наши ђаци и наставници физике, хемије и биологије, организују Дан природних наука. Том приликом ученици, уз скромну помоћ натавника, осмишљавају, припремају и изводе занимљиве експерименте из области физике, хемије, биологије, прве помоћи и екологије.

Припрема

 

Припрема подразумева прикупљање занимљивих експеримената са интернет сајтова, YouTube-a и слично. Свако изабере себи одговарајући експеримент. Потом, код куће се прикупљају одговарајући предмети потребни за експеримент. То су најчешће предмети које бацамо: старе флаше, кутије, чепови, стакло, дрво и слично. Након што се прикупе потребни материјали, ученици их доносе у школу где на часу секције састављамо експерименте и вршимо пробу. Евентуалне недоумице или застоје у извођењу експеримената решавамо заједнички на лицу места.

Дан природних наука

Тог дана долазимо пре посетилаца, постављамо столове, паное, опрему, компјутере, пројекторе и остало. Када се све постави на своје место са нестрпљењем ишчекујемо долазак посетилаца: ученика, наставника, родитеља, бака , дека и осталих.

Почиње жагор, експерименти се изводе, посетиоци испитују а наши мали научници пажљиво одговарају на питања.

Ту су и гости из Црвеног крста, који вредно показују вежбе из прве помоћи, а као посебна атракција је превијање и цртање „рањеника“.

На крају манифестације, јер свему дође крај, вредни научници су уз дегустацију сокића и грицкалица, препричавали догодовштине са данашњег фестивала и поспремили све иза себе, како доликује младим научницима и еколозима.

До виђења до следеће године !