Ученик Алекса Лалић освојио прво место на такмичењу „Енергија је свуда око нас“

У четвртак, у холу покрајинске владе одржана је завршна манифестација пројекта „Енергија је свуда око нас“. У оквиру свечаности додељене су награде најуспешнијим менторима и ученицима основних и средњих школа.

Заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Милан Ковачевић, декан факултета „Фимек“ проф.др Драган Солеша и декан Технолошког факултета проф.др Биљана Пајин уручили су дипломе и награде најуспешнијим школама, менторима и ученицима.

Наш Алекса, ученик седмог разреда, је освојио ПРВО место из области мултимедијалне презентације а тема коју је обрадио је „Алтернативни и обновљиви извори енергије“(ветар, вода, сунце).

У пројекту је учествовало око 80 школа, а ученици су своје идеје преточили у литерарне и ликовне радове, мултимедијалне презентације, моделе и макете. Цео пројекат је осмишљен тако да информише и подиже свест како да се енергија што ефикасније искористи и природа сачува од штетних утицаја и загађења.


За крај ћу написати речи директорке ОШ „Васа Стајић“ Јасмине Пастоњицки, члана комисије, са доделе награда: „Прегледали смо све радове детаљно, имали смо озбиљан задатак, и могу вам рећи, када погледам у ову децу овде са сигурношћу могу да кажем да нас очекује светла будућност!“.

Честитамо Алекси и желимо му да понови овај успех и учини нас поносним!

Ментор,

наставник информатике и рачунарства,

Мирјана Тунгуз