Обавештење за ученике 8. разреда

 Министарство просвете, науке и технолошког развоја РС, у циљу припреме ученика осмог разреда, наставника и школа за завршни испит и ове године организује пробни завршни испит.

Осим симулације завршног испита, циљ организовања пробног завршног испита је тај да се неколико недеља пред завршни испит види колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду.

Пробни завршни испит се полаже два дана – првог дана у петак 24.04.2015. се полаже тест из математике у 12 часова,а у суботу 25.04.2015. се полаже пробни завршни испит из српског језика у 9 часова, а у 11,30 комбиновани тест. Сва три испита трају по 120 минута.

Ученици имају обавезу да пре приступања испиту са одељењским старешином благовремено провере тачност својих личних података.

На испит из српског језика и на испит на коме се полаже комбиновани тест ученици треба да понесу ђачку књижицу са овереном фотографијом, графитну оловку, плаву хемијску оловку и гумицу.

На испит из математике ученици треба да понесу ђачку књижицу са овереном фотографијом, графитну оловку, плаву хемијску оловку, гумицу, лењир, тругао и шестар.

Ученици су дужни да у дођу испред главног улаза у школу:

– у петак у 11,30 часова,

– у суботу у 8,30 часова и у 11,15.

Све информације у вези са пробним завршним испитом, ученици могу добити од својих одељењских старешина.

 

                                                                                                                     директор школе

Жарко Мушицки