SPEED-DATING (БРЗА КОНВЕРЗАЦИЈА) НА НЕМАЧКОМ ЈЕЗИКУ У НАШОЈ ШКОЛИ

Дана 27.марта 2014.године посетили су нас ученици Основне школе „Коста Трифковић“ у оквиру пројекта под називом „Speed- Dating“.

„Speed- Dating“ je ефективан и занимљив начин учења страног језика. Учесници су изворни говорници немачког језика или професори немачког језика и ученици који уче немачки језик. Сваки ученик прича на немачком језику о занимљивим темама 4 минута са изворним говорником или професором немачког језика, после 4 минута оглашава се звоно, ученик прелази за други сто и прича о некој другој занимљивој теми. Могуће теме су: изласци, спорт, хобији, путовања, пријатељи, музика, мода, филмови, храна и пиће…

Ове године учесници су били ученици VI, VII и VIII разреда наше школе и наставнице немачког језика Бранка Савановић и Весна Марковић и ученици VI и VIII разреда Основне школе „Коста Трифковић“ са наставницама немачког језика Весном Станић и Соњом Цветковић.

Сусрет двеју школа је протекао у лепој атмосфери, а ученицима се допао овај начин учења немачког језика, јер су практично користили своје знање.