Извештај са мобилности у Темишвару

Реализована је прва мобилност са ученицима у пројекту Еразмус+ Стратешког партнерства КА201 „21st century skills and CLIL for learning about Cultural heritage“ од 18.-24. марта 2022.

Учесници у мобилности су били ученици Александар Видаковић, Тијана Рацков, Никола Делић, Софија Петровић и Сара Костић Ђенге у пратњи наставника Мирјане Тунгуз и Александре Спасић.
Ученици и наставници су посетили Tемишвар и “13. гимназију”. Поред ученика и наставника из Србије Румунију су посетили и партнери из школе “Данте Алигијери”  из Ноћера Умбре у Италији.
Током мобилности спроведене су активности кроз које су ученици упознавали школу, град, културу и знамениту личност, научника и иноватора Трајана Вују. Деца су провела и дивно време упознавајући једни друге и дружећи се. Обишли су неколико изложби, културни центар, музеј, аеродром “Трајан Вуја”, “Escape room”, бродићем се возили по Бегеју, Српски културни центар, паркове и све знамените делове града. Енглески језик је био службени језик током мобилности. Иза наших наставика и деце је остало 6 предивних дана у Румунији, вештине тимског рада и сарадње су подигуте на виши ниво а такође и знање енглеског језика.

“Унапред се радујемо следећој мобилности у којој ћемо ми бити домаћини и угостити другаре и колеге из Румуније и Италије. Упознаћемо их са нашим градом, школом, културом и представити им знамениту личност нашег града, Милеву Марић Анштајн.”