Међународни дан борбе против вршњачког насиља

„ 1392 ђака наше школе вршњачко насиље не воле“

У нашој школи је 24. фебруар 2021. веома радно обележен Међународни дан борбе против вршњачког насиља и Дан розих мајица.

    На позив Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања ученицима, учитељима и наставницима да организују различите активности у циљу превенције вршњачког насиља, а посебно стварању позитивне атмосфере и пријатељских вршњачких односа, одазвали су се скоро сви ученици и њихове одељењске старешине.

   Организоване су бројне и веома различите и креативне активности. Уређен је школски простор плакатима и специфичним ентеријером и тиме поручили да знамо шта је Међународни дан борбе против вршњачког насиља и Дан розих мајица.Јасно је послата порука да 1392 ђака наше школе зна како треба да се понаша једно према другом. Показали смо да стремимо правим вредностима као што су прихватање различитости, поштовање свакога без обзира на разлике међу нама, да негујемо емпатију и толеранцију. Педагошко – психолошка служба је одељењским старешинама припремиле потребан материјал за радионице за ЧОС, а продукте са тих радионица су одељењске старешине слале Тиму као доказ колико су ученици радо и веома вредно радили.

    Захваљујемо се свим ученицима, учитељима и наставницима који су учествовали у овим активностима и трудићемо се да овакве акције постану и остану традиција у нашој школи.

Чланови Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања