Мобилност у нашој школи и Новом Саду

Наша школа је у оквиру Еразмус+ пројекта „21st century skills and CLIL for learning about Cultural heritage (CLIL4CH) била домаћин ученицима и наставницима из Основне школе „13“ из Темишвара, Румуније и Основне школе „ Данте Алигијери“из Ноћера Убре, Италије у периоду од 20 до 25.октобра 2022.године.

Поред разноврсних пројектних активности (прављење дигиталних прича, приручника за наставнике) пројекат подразумева и размене ученика. Наши ученици и наставници су током прошле школске године путовали у Румунију, а до краја ове школеске године ће путовати у Италију.

Током боравка у нашој школи за ученике и насавнике су организоване бројне активности.  Упознали су културно наслеђе Новог Сада и Сремских Карловаца кроз искуствено учење и игру, истраживали о знаменитим женама Новог Сада са посебним освртом на Милеву Марић Ајншатајн, родној равноправости у образовању и стереотипима, правили туристичке брошуре. Домаћини су се потрудили да својим вршњацима покажу и нашу школу и њихово искуство школовања у нашој школи, као и кроз дружење у породичној атмосфери наши гости су упознали и свакодневни живот својих вршњака и њихових породица. Боравак гостију из партнерских школа организовале су Мирјана Тунгуз наставница информатике, Милана Рангелов наставница енглеског језика и Александра Спасић наставница грађанског васпитања и координатор пројекта.