ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ – ЗАВРШЕТАК ОСНОВНОГ ШКОЛСКОГ ОБРАЗОВАЊЕ

 – Поштовани родитељи ученика осмих разреда, –

 Представници својих одељења у савету родитеља осмих разреда је обавестило школу да је већи број родитеља за то да се матурско вече не организује у школи него да се  одржи у амбијенту угоститељских локала и да ће то оне саме организовати.

После разговора са њима став није промењен. Желимо да вам укажемо, да је прослава мале матуре, као завршетак основношколског образовања, културна активност који се одвија у самој школи. Обзиром да не желе такав начин обавештавамо вас:

 С обзиром на прописано (имате у посебном документу) да је школа одговорна и за безбедност  ученика, ми вас обавештавамо да у таквим условима организације прославе завршетка основношколског образовања и васпитања, као културне активности школе, онако, како је до ове године било организовано на прописан начин,  нисмо у могућности да организујемо безбедност  наших ученика по питању исхране, пића, евентуалне дистрибуције и конзумирања аклохолних пића, дувана и дуванских производа као и разних других опијата,  заштите од евентуалног насиља, улазака на матурско вече лица која нису део школе, излажење наше деце ван објекта, по позиву или без њега, као и безбедан повратак матураната кући, нити школа може да одговара за инвентар таквог обејкта.

С обзиром да се ради о објектима, власницима и особљу над којим школа нема никакву ингеренцију ми вас обавештавамо да се одричемо сваке одговорности за наведено вече.

Такође, вас обавештавамо да, уколико се, случајно, у неком објекту где се организује прослава, појави  наставник из школе, он се не може сматрати запосленим у школи јер је на тој прослави у приватној режији.