Позив за учешће у конкурсу Еразмус+ пројекта школских размена са Словенијом и Хрватском „Meja ločuje, kultura združuje“

Драга децо,

у оквиру реализације пројекта „Where borders divide culture unites“ током друге године реализације по плану ће бити организована мобилност у  партнерској школи “ ЈВИЗ 1. ОШ “ из Рогашке Слатине, Словенија. Пријавом на конкурс, такође се пријављујете да будете домаћини гостима ученицима из партнерских школа и учествујете у свим активностима које су предвиђене када наша школа буде домаћин.

Посета ће трајати пет дана, планирана је  у периоду од 04.03. до 11.03.2023. Имаћете могућност да се дружите са децом из Хрватске и Словеније, учите више о културном наслеђу Словеније, размењујете искуства која сте стекли током реализације пројекта, усавршавате знање енглеског језика и упознате нове културе.  Средства за ваш пут и боравак тамо обезбеђена су пројектним буџетом. Планирано је да боравите у породицама ученика учесника мобилности.

На ову ученичку размену ићи ће 8 ученика и 2 наставника, али ћемо изабрати 9 ученика и 3 наставника, пошто морамо имати и резервне чланове. Ако сте заинтересовани, пријавите се.


РОК ЗА ПОПУЊАВАЊЕ И ПРЕДАЈУ ПРИЈАВЕ: уторак 07. фебруар 2023.

Линк за пријаву ћете пронаћи на сајту школе

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXAwwgkjiArTr0broFjIHAmzxivqfd0-mg2UMaUcrx5QDXEg/viewform

Након пријаве кандидати ће урадити тест из енглеског и информатике, као и предати свој рад- презентацију о културном наслеђу Србије.

Резултати конкурса ће бити објављени 21.02.2023.

Еразмус+ пројектни тим