Пројекат „Водни агент – друштвена одговорност према води“

У  Пројекат “Водни агент – друштвена одговорност према води“ , укључила се наша школа са три одељења 3.разреда,III-1, III-2 и III-6. Конференцијом за новинаре у нашој школи, завршене су пројектне  активности.

[slideshow_deploy id=’2508′]

Конференцијом за новинаре у Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Новом Саду завршене су пројектне активности у пројекту „Водни агент – друштвена одговорност према води“,  планиране и суфинансиране од стране Министарства пољопривреде и заштитеживотне средине Републике Србије. Пројекат је спроводило УГ Култура на длану из Новог Сада у партнерству са Друштвом водна агенција из Словеније.  Пројектне активности организоване су током претходна три месеца, од септембра до краја новембра у три највећа града – Београду, Новом Саду и Нишу. Учествовало је преко 700ро деце обзиром да је намењен основним школама и основни циљ је подизање свести деце и промена свакодневних навика у опходјењу с водом. Деца се најпре доводе у ситуацију да постају свесни колиководе се троши у различитим потребама а оно што је највидљивији пример то  је прање руку. Пратећи ту потрошњу директно на славини приликом сваког прања ученици почињу да праве разлику измедју савесно употребљене воде и бесмислено потрошене.
Пројекат „Водни агент – друштвена одговорност према води“ је део великог медјународног пројекта Водни агент. Дунавске регије који спроводи Друштво водна агенција из Словеније као водећа организација са својим партнерским организацијама у свакој земљи појединачно. Овим пројектом планирано је до 2021 г. Укључивање 20 држава ширег Дунавског региона. Тренутно су најактивније Словенија, Хрватска и Србија, пројекат је започет у Босни и Херцеговини, Мадјарској, постигнутидоговори о сарадњи у Словачкој и Чешкој. Поред тога повезујемо се сапрограмом Ецо Сцхоол интернатионал који је присутан у 64 државе света.

 

Мајда Адлешић

Пројекткоординатор