Школска телевизија

Школска телевизија „Жарко“ настала је као пројекат Школског развојног тима. Идеја је потекла из потребе да у једној врло урбаној средини као што је Лиман 3 постоји додатни информатор о свим догађајима везаним за живот и рад у школи, али и околини. С обзиром да је популација са Лимана врло образована и опремљена савременим информатичким средствима, определили смо се баш за ову врсту рада, јер пружа велике могућности како у информисању, тако и у едукацији самих ученика. Носиоци пројекта су ученици и један број наставника у школи. Пројекат је финансирало Министарство просвете и спорта Србије. Ми смо јединствена школа у Србији са интерном телевизијом.

Експериментални програм почео је у марту 2004. и то емитовањем вести један пут недељно у два термина, прилагођена за обе смене, пре подне и поподне. Вести су биле обогаћене и краћим репортажама о путовањима, дружењима у школи, међународној сарадњи и на крају се емитовало чак и школско такмичење у караокама. Имамо сопствену фреквенцију, за сада програм може да се прати само у школи путем телевизора којима је опремљена цела школа.

Можда није лоше напоменути да смо ми логичан наставак кино секције која је постојала у школи још од оснивања исте, а документацију о раду поседујемо још од 1965. год.

Програм Телевизије је услед техничко-технолошких проблема у прекиду.