SPEED-DATING (БРЗА КОНВЕРЗАЦИЈА) НА НЕМАЧКОМ ЈЕЗИКУ У НАШОЈ ШКОЛИ

Дана 30.марта 2015. године посетили су нас ученици Основне школе „Коста Трифковић“ у оквиру пројекта под називом „Speed- Dating“.

„Speed- Dating“ je ефективан и занимљив начин учења страног језика. Учесници су изворни говорници немачког језика или професори немачког језика и ученици који уче немачки језик. Сваки ученик прича на немачком језику о занимљивим темама 4 минута са изворним говорником или професором немачког језика, после 4 минута оглашава се звоно, ученик прелази за други сто и прича о некој другој занимљивој теми. Могуће теме су: изласци, спорт, хобији, путовања, пријатељи, музика, мода, филмови, храна и пиће…

Ове године учесници су били ученици V и VI разреда Основне школе „Коста Трифковић“ са наставницом немачког језика Весном Станић и ученици V и VI разреда наше школе и наставнице немачког језика Бранка Савановић и Весна Марковић. Ове године нам је помогла и бивша ученица наше школе Т.В., сада ученица Карловачке гимназије. Сусрет двеју школа је протекао у лепој атмосфери, а ученицима се допао овај начин учења немачког језика, јер су практично користили своје знање.

А ово су неки од утисака ученика…

М.М., ОШ „Жарко Зрењанин“:
Свидело ми се, поновила сам речи и научила нешто ново.“

В.Ч., „Коста Трифковић“:

„Веома ми се допало то што смо научили много нових речи које ће нам касније вероватно користити. Причање са неким ко је стручан за немачки је било веома добро зато што сам имао утисак као да причам са неким коме је матерњи немачки језик.“

 

М.В., ОШ „Жарко Зрењанин“:

„Било ми је лепо. Јако је занимљиво учити на овакав начин.“

Л.Ш., ОШ „Коста трифковић“:

„Било ми је веома лепо на овом часу. Научио сам много нових немачких речи и сигуран сам да ће ми бити од велике користи.

М.О., ОШ „Жарко Зрењанин“:

„Јако ми се свидело и волела бих да се следеће године опет одржи ова радионица.“

М.Р., ОШ „Коста трифковић“:

„Мени је било стварно лепо. На почетку сам имала малу трему, али је и то прошло.“