Учешће ученика ОШ “Жарко Зрењанин” и наставнице Виолете Комазец на фестивалу аматерских дечијих позоришта и хорова у Суботици  17.12.2022.

Немачко удружење „Maria Theresiopolis“ из Суботице је уз подршку Министарства унутрашњих послова СР Немачке (BMI – Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat), Гете Института, града Суботице и и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине- националне заједнице организовало такмичење из немачког језика за основне и средње школе.

Најбољи ученици из наше школе били су позвани да уживо представе своје знање и рад на фестивалу у Суботици, који је одржан 17.12.2022.године.

Ученик 5. разреда Стеван Сладојевић наступио је са нумером “Einmal um die ganze Welt”, док је ученик  6.разреда  Александар Рилке рецитовао стихове Рајнер Марије Рилкеа   “Einsamskeit” . Ученице 6.разреда Миа Тривић, Исидора Берић, Исидора Капичић, Дуња Јокановић и Душана Тошић наступиле су као хор и извеле три нумере:  “Meine Woche”, “Was der Winter alles macht” и “Es war eine Mutter”. Менторке ових ученика биле су наставнице немачког језика Виолета Комазец  и Данијела Максић. Учешће наших ученика на фестивалу изазвало је огромно одушевљење публике и чланове жирија. Надамо се да ће оваквих пројеката бити и даље. А младим талентима желимо још много оваквих успеха!