Реализована мобилност ученика у оквиру Еразмус+ пројекта у Новом Саду

Наша школа је била домаћин друге мобилности у оквиру Еразмус + пројекта „Where borders divide culture unites“  од 07 до 11.03.2022.године. Наши гости из ОШ „Тин Ујевић“ из Шибеника, Хрватска и ЈВИЗ 1. ОШ „Рогашка Слатина, Словенија  имали су прилику да упознају богато културно наслеђе Новог Сада и Војводине кроз програм који је припремио тим из наше школе. Организоване су различите активности кроз које су гости могли боље да упознају земљу домаћина: поред упознавања града, посетили су и значајне објекате културе Матицу Српску, Архив Војводине, Музеј Војводине и Галерију Матице Српске, упознали су се и са знаменитим личностима Новог Сада и околине, као и са музиком нашег подневља. Посебан доживљај за госте био је обилазак Петроварадинске Тврђаве и катакомби, као и посета изложби „ Време и Васељена- изложба о времену“ у оквиру прославе Новог Сада као Европске престолнице културе.  Кроз занимљиве радионице организоване свакодневно у школи и у Дечијем културном центру Новог Садаразвијали су тимски дух и јачали своје пријатељство и вештине 21 века.

На завршној свечаности учесници су имали и прилику да присуствују незаборавном концерту Инклузивног хора „Исон“ и науче песму“ Дођите у Нови Сад“.

Највећа вредност овог пројекта је давање могућности ученицима да кроз различите активности упознају културно наслеђе земаља у региону и освесте колико имамо заједничких елемената које нас спајају, као што и сам назив пројекта говори.

Следећи сусрет ученика и наставника је резервисан за април 2022.године.

Фотографије можете погледати у доукменту: